Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

Les infermeres Isabel Màrquez i Isabel Cabellos, especialitzades en salut mental, van escriure el llibre “Buenos días, manicomio, ¿dígame?”, que tracta la realitat d’un psiquiàtric des de la ironia i el respecte, però també per tractar de trencar l’estigma en salut mental.

La presentació tindrà lloc el dilluns 5 de febrer a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, 37 (Barcelona) a les 19 hores. L’acte comptarà amb la presència de les autores i haurà un col·loqui en el que participaran Raúl Velasco, escriptor i periodista; Francisco José EiroàOrosa, vocal de la Federació Veus; i Martin Correa, professor d’Antropologia i coordinador de Ràdio Nikosia (entitat de la Federació Veus); i Antonio Vaquerizo, infermer de salut mental a l’hospital Benito Menni CASM.

El llibre presenta una visió de la psiquiatria des del punt de vista de l’experiència de les autores, que porten anys de feina en centres amb persones amb un diagnòstic d’aguts en salut mental. Aquestes professionals van decidir explicar d’una manera amena, però amb sensibilitat, què és el que passa de veritat dins d’un psiquiàtric.

La presentació del llibre serà oberta a tothom i els membres de la Federació Veus que participen en el debat explicaran la seva visió del llibre i el tema que tracta.

Ficha del llibre: “Buenos días, manicomio, ¿dígame?