Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

La Federació Veus participa demà 27 de febrer a la Jornada “La clau dels GAM: La feina des de la moderació dels Grups d’Ajuda Mútua”. Aquesta jornada té com a objectiu de donar a conèixer la feina de les persones moderadores dels Grups d’Ajuda Mútua de salut mental en el marc del projecte Activa’t per la salut mental, promogut per la nostra federació, junt amb Federació Salut Mental Catalunya, i la Generalitat de Catalunya.

Els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) s’han convertit ja en una eina eficaç en la millora d’un problema o dificultat des del suport mutu. El punt de partida és sempre el fet de compartir una situació similar (ja sigui un patiment, un dol, una addicció…) i les ganes d’intentar superar-la o millorar la situació. Des del projecte Activa’t hem elaborat un material de suport i d’eines per fer de suport al funcionament de qualsevol GAM. El material que es presentarà demà seran: Guies per la creació i manteniment dels grups d’ajuda mútua, manuals per la moderació de grups d’ajuda mútua, material didàctic per a la formació de moderador, i una Eina d’autoconeixement del GAM.

Edgar Vinyals, president de la Federació Veus, participarà en la inauguració de la jornada, que tindrà lloc demà de 16.30 a 19 hores al Centre Cívic Parc Sandaru. Les places estan esgotades, però hi haurà una segona sessió el 22 de març. A continuació, hi haurà una taula rodona en la qual participarà el doctor Francisco José EiroàOrosa, vocal de la Federació Veus.

Pots descarregar aquí tot el programa de la jornada

Programa-jornada-GAM