Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

La Federació Veus organitza una nova formació de Facilitadors del Curs d’Agent en Acompanyament i Suport Mutu en Salut Mental. L’objectiu d’aquest curs és formar a persones amb experiència en problemes de salut mental en primera persona per tal que facilitin l’aprenentatge i siguin formadors dels futurs tècnics en Acompanyament i Suport Mutu en Salut Mental.

Els participants en el curs potenciaran les seves habilitats per tal de facilitar aprenentatges a tercers. L’Agent en Acompanyament i Suport Mutu en Salut Mental és una persona que treballa, des de la seva experiència, com a agent de Suport Mutu per facilitar la recuperació donando suport i acompanyament.

El curs tindrà lloc en la Facultat de Psicologia (Campus Mundet) i tindrà 12 sessions en total que es desenvoluparan els dijous a partir del 5 d’octubre.

Que es el Projecte Suport Mutu?

El projecte Suport Mutu de Veus engloba una sèrie d’actuacions, programes formatius i de sensibilització que tenen com a objecte complementar la visió actual dels problemes de salut mental amb una visió integral basada en la recuperació.

Les persones que coneixen els problemes de salut mental de primera mà són els millors facilitadors per mostrar com s’ha de fer un procés de recuperació de la millor manera possible. Això és possible perquè des de l’experiència pròpia és com les persones podem donar-se esperança i motivació.

Aquesta formació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social La Caixa i amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. Podeu consultar tota la informació aquí.