Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

Des del grup de treball del projecte “Drets, ciutadania i salut mental” de la Federació Veus us volem comunicar que tenim disponible una nova Guía de Drets en Salut Mental.

La guia vol ser un instrument de consulta sobre la ciutadania i els drets en l’àmbit de la salut mental que, partint de la realitat del nostre territori, faciliti cures que promoguin l’exercici dels nostres drets. Per a la seva elaboració, hem realitzat una investigació qualitativa que ha inclòs 14 grups de discussió en els quals han participat persones amb diagnòstic de salut mental, familiars i professionals d’aquest àmbit sanitari.

El document s’adreça a totes les persones implicades en els processos de recuperació i al públic en general, ja que la salut mental ens implica d’una manera quotidiana. La guia s’estructura al voltant d’alguns dels articles de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i inclou testimonis rellevants de persones afectades, professionals i familiars que reflecteixen l’estat dels diferents drets al nostre territori. A més, indica maneres d’exercir cada un dels drets en qüestió i un apartat de recursos amb associacions d’interès i documents d’utilitat.
Esperem que aquest material sigui d’utilitat a totes les persones implicades als processos de recuperació. Us preguem màxima difusió. Ja ho sabem: No hi ha recuperació sense drets!

Descarregar guia catalá

Descargar Guia Castellano