Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

El 24 de abril va tenir lloc la Jornada sobre la Planificació de Decisions Anticipades en Salut Mental (PDA) a la Sala d’Actes del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte es van presentar els documents sobre la Planificació de Decisions Anticipades (PDA) en Salut Mental, de la Federació Salut Mental Catalunya, i el document elaborat pel Comité de Bioètica de Catalunya sobre el Respecte a la Voluntat de la Persona amb Trastorn Mental i/o Adiccions.

La Federació Veus va participar en els grups de treball per a la redacció dels dos documents que inclouen una anàlisi de la situació actual a Catalunya i les propostes per a introduir el PDA en el sistema de salut per tal de respectar les voluntats de les persones diagnosticades amb un trastorn de salut mental.

La documentación sobre la Planificació de Decisions Anticipades en Salut Mental (PDA) s’ha fet també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Podeu descarregar i consultar els documents complets aquí.

Informe-PDA-salut-mental-2018

El respecte a la voluntat de la persona amb trastorn mental i/o addicció: document de voluntats anticipades i planificació de decisions anticipades