Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

Sascha Altman i Martín Téllez     El 9 i 10 de novembre, van tenir lloc les Jornades Hearing Voices Barcelona, un esdeveniment que hem organitzat per portar a la nostra ciutat la Xarxa Internacional de Persones Escoltadores de Veus, una oportunitat única per conèixer aquest moviment i per aprendre una manera diferent d’entendre i atendre la salut mental.

     Les Jornades van comptar amb la participació de Sascha Altman, Will Hall i Martín Téllez. Sascha Altman és cofundador de The Icarus Project Network, una xarxa de Grups de salut mental i un projecte de comunicació multimèdia que té per finalitat canviar la forma com ens referim a les experiències psicòtiques, creant un nou llenguatge i una nova narrativa, lluny del llenguatge clínic que silencia les veritables causes dels patiments.

     Will Hall, és membre d’Icarus Project i de Hearing Voices Network a USA, mestre, consultor i escriptor en Diversitat Mental. Coautor de la guia: “Discontinuación del uso de Drogas Psiquiátricas: Una Guía Basada en la Reducción del Daño”, publicada per The Icarus Project i Freedom Center.

     Martín Tellez, miembro del Proyecto Icaro i la Red Icaria, del comitè de difusió i certificació de Clubhouse Europe, Orientador Laboral en Salut Mental i terapeuta narratiu. Imparteix el taller Grups de Transició de Psicosi basats en teràpia narrativa i filosofia aplicada.

Navenado el Espacio entre la Brillantez y la Locura

     El primer dia, vam tenir la Taula Rodona: “Navegando el Espacio entre la Brillantez y la Locura, que va comptar amb tots tres ponents, moderats pel nostre secretari, Hernán Sampietro. El segon dia, ens han portat els Tallers: “Apoyo Mutuo y Prácticas de Emancipación Activistas Transformadoras, impartit per Sasha Altman, iDiscontinuación del Uso de Drogas Psiquiátricas: Una Guía Basada en la Reducción del Daño”, de Will Hall. Totes tres activitats van ser un èxit de participació. Exhaurint les entrades disponibles.

     Esperem continuar treballant per desenvolupar els aprenentatges d’aquests dies, per anar més enllà en la desestigmatització de l’escolta de veus i altres formes d’expressió del dolor psíquic, aprenent a respectar la diversitat mental i el valor de les experiències diverses.