Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

La Federació Veus va participar en unes sessions pràctiques de laboratori a la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Aquestes classes tenen com a finalitat treballar la relació doctor-pacient des d’una perspectiva en primera persona donant el punt de vista i l’experiència de persones amb un diagnòstic de trastorn de salut mental.

En les últimes sessions van participar alguns membres de la Federació Veus amb la col·laboració de Raul Velasco, escriptor i antic membre de Ràdio Nikosia, una de les entitats de la Federació Veus. Els alumnes participants van ser estudiants de l’assignatura de Psiquiatria de quart curs de Medicina.

L’activitat va consistir en unes sessions de simulacres durant les quals, un estudiant feia de pacient i un altre de psiquiatre. El professional de la salut mental només disposava de 5 minuts per intentar calmar a l’usuari (que va interpretar una persona de la Federació Veus) i desincentivar-lo de les idees de suïcidi. A més, hi havia un altre grup de companys que van explicar la seva experiència en salut mental davant d’altres estudiants.

Els futurs metges van traslladar a la nostra federació que l’experiència d’aquestes sessions pràctiques va resultar molt positiva i enriquidora.

Universitat Internacional de Catalunya

UIC Campus Barcelona