Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

La Federació Veus incorpora al seu teixit associatiu dues noves entitats: l’associació d’oci inclusiu Saräu i Aixec S.C.C.L. Aquestes asociacions pasan a formar part de la nostra federació com a entitats col·laboradores aportant una nova visió enriquidora i amb més serveis oberts a persones des de una perspectiva integradora.

La inclusió d’aquestes entitats forma part del projecte d’enfortiment de la base associativa de la Federació Veus, que té com a objectiu fer créixer el nostre ventall associatiu amb associacions en primera persona de tota Catalunya.

L’associació d’oci inclusiu Saräu

Aquesta associació es va constituir l’any 2009 per oferir espais de lleure a persones amb diversitat funcional o amb un diagnòstic de trastorn mental, per afavorir un oci inclusiu. Però l’associació organitza tot tipus d’activitats (senderisme, karaoke etc), obertes a tothom. La seva clau és que en un espai  -ja sigui un bar, una discoteca o una sala de concerts- hi hagi diversitat de gent, amb o sense discapacitat, amb l’objectiu d‘afavorir les relacions interpersonals i compartir junts moments de diversió.

L’associació d’oci inclusiu Saräu va rebre el Premi Innova de la Fundació Prínceps de Girona en la categoria social al any 2012.

Font: Facebook Saräu

Aixec S.C.C.L.

Aixec S.C.C.L. és una cooperativa que ofereix serveis socioeducatius destinats a l’atenció de persones que pateixen algú diagnòstic de trastorn mental i a les seves famílies, des de la perspectiva de la salut mental comunitària.

El seu treball es basa n’una perspectiva comunitària i no clínica. Els seus serveis inclouen un Club Social, acompanyament, suport, formació, projectes al Centre Penitenciari de Joves, el programa Respir, Vulnus, Club de Joves, i també forma part de la Xarxa Sense Gravetat.

Taller de pintura. Font: Aixec

Benvinguts a les dues!!

Pròximament anunciarem noves adhesions a la Federació Veus