Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

L’Associació EMILIA BCN, amb el suport de la Federació Veus, ofereix el curs de Tècnic d’Acompanyament i Suport Mutu “Peer to Peer. Es tracta de la primera formació d’aquestes característiques que tindrà lloc en Catalunya. El curs té com a objectius formar i capaçitar persones per l’Acompanyament i el Suport Mutu (TeAM) per poder crear grups d’acompanyament per l’àmbit sanitari i comunitari de persones amb problemes de salut mental, tallers impartits per i per a persones amb diagnòstic de salut mental i la sensiblització comunitària per a professionals. La finalitat última és incorporar aquesta figura dins el Sistema Sanitari Català de Salut.

El Suport Mutu es basa en compartir de manera intencionada i apropiada l’experiència personal per a transmetre esperança, desenvolupar relacions que enforteixin als dos membres i oferir ajuda i suport des de la perspectiva d’una persona que ha passat pel mateix. Aquesta formació ja te precedents a països anglosaxons i europeus i ha estat provat de forma pilot en plans europeus de formació professional a diverses comunitats d’Espanya des de l’any 2015 (Andalusia). Des de la Federació Veus s’ha facilitat durant l’any 2017 i principis de 2018 la formació de facilitadors pels cursos, que seran els que impartiran aquesta formació pionera a Catalunya.

Qui pot participar?

Aquest curs està adreçat a persones amb experiència pròpia en salut mental i començarà a impartir-se des del 3 de maig a l’Institut Bonnanova fins juny i tornarà al setembre fins novembre. Tindrà lloc tots els dijous de 16 a 19 hores i és gratuït (només cal pagar 10 euros en conceptes de materials). Els formadors del curs seran persones amb experiència pròpia formades al curs de facilitadors de Federació Veus-UB. A més, comptarà amb la col·laboració d’assessors pedagògics i col·laboradors per a temés específics, així com familiars i professionals de l’Associació Emilia, de la Federació Veus i Salut Mental Catalunya, de l’Institut Bonanova FP Sanitari -PSMAR i de l’àmbit universitari.

La formació inclou pràctiques professionals i estem treballant pel reconeixement d’aquest curs com a mòdul formatiu per part de l’Institut FP Bonnanova.

Les persones interessades poden consultar tota la informació del programa formatiu i de la inscripció en el següent enllaç i/o enviar un correu a la direcció: formacioemilia@gmail.com

Curs Tècnic d’Acompanyament i Suport Mutu