Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

Congreso FEARP 2

     El nostre vicepresident, Raúl Velasco va estar al V Congrés Nacional de la Federació Espanyola d’Associacions de Rehabilitació Psicosocial (FEARP), els dies 1, 2 i 3 d’Octubre. Un congrés que, sota el lema: “Un Camino por Recorrer”, es va plantejar com un espai de reflexió, per avançar plegats usuaris, familiars, professionals i la societat en general, per assolir la fita de la plena inclusió social de les persones amb un diagnòstic de salut mental.

     En Raúl, va participar al “Simposio 3: Voces en 1ª Persona”, compartint taula de ponència amb Guadalupe Morales, Directora de la Fundació Mundo Bipolar; Sergi Prats, president el Col·lectiu Obertament de València; i Ma Dolores Romero, Presidenta de “En Primera Persona”, la Federació Andalusa d’Associaciones de Usuaris de Salut Mental;  tots ells/elles moderats per Pedro Pibernat, Vocal de la FEARP.

     Una trobada que ha servit per posar de manifest la necessitat de continuar treballant pel protagonisme de les pròpies persones usuàries de salut mental en el procés de recuperació i l’organització dels serveis, la importància de l’empoderament i l’exercici de la ciutadania activa, la necessitat de lluita contra l’estigma i el canvi per un model de defensa dels nostres drets de ciutadania. En definitiva, un espai per fer una millor i més humana atenció a la salut mental.