Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona

La Comissió de Participació BCN Salut Mental organitza la xerrada “Salut Mental: Autonomia i Llibertat”, que comptarà amb la participació de Maria Àngels Porxas, jurista, investigadora de la Universitat de Girona, assessora jurídica de drets humans i membre del grup de treball Observatori de drets de la Federació Veus. Anna Pujol, membre de BCN Salut Mental, serà la moderadora.

La xerrada-col·loqui presentarà reflexions a partir del document aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 26 de setembre de 2017 sobre Salut Mental i Drets Humans. En aquest document, entre altres coses, insta els estats membres de l’ONU que incorporin la perspectiva de Drets Humans en els serveis de Salut Mental.

L’ONU recull que les persones amb experiències pròpies en salut mental han de poder viure de manera independent, ser incloses en la comunitat, exercir la seva autonomia, ser respectats en igualtat de condicions i que ningú sigui sotmès a tortura ni a tractes o penes cruels, inhumans o degradants.

L’acte tindrà lloc el dimecres 14 de març a les 17 hores a la Casa del Mar de Barcelona. L’entrada és lliure però cal fer inscripció prèvia en el següent http://bit.ly/2E3n8dY

Xerrada salut mental autonomia i llibertat