Dia de l’Orgull Boig 2019: Ni la tempesta va aturar la nostra veu

Home / Sin categoría / Dia de l’Orgull Boig 2019: Ni la tempesta va aturar la nostra veu

Dia de l’Orgull Boig 2019: Ni la tempesta va aturar la nostra veu

Dia de l’Orgull Boig 2019: Ni la tempesta va aturar la nostra veu

Diumenge 19 de maig, els col·lectius de Salut Mental en 1a Persona de Catalunya, units per la mateixa causa i per segon any consecutiu, vam celebrar el Dia de l’Orgull Boig.

Va ser una jornada molt festiva a la que tota la ciutadania estava convidada, desenes de persones vam “treure la nostra bogeria a passejar”, però la finalitat de la trobada va ser reivindicativa: lluitem contra la discriminació per motiu de salut mental i volem que la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides es compleixi a l’estat Espanyol.

Pel que fa a la jornada, va començar cap a les 16.30 h a la plaça del Poeta Boscà (Mercat de la Barceloneta) amb un Taller de pancartes, ple de companyonia, que es va convertir també en un taller de maquillatge improvisat per totes i tots els que no havien vingut disfressats i que volíem expressar la seva bogeria.  

A més a més, va començar la concentració al crit, que ja mai estarà silenciat, de les consignes de la manifestació, tals com: «No som malalts, tenim diversitat», «No hi ha ningú normal, bojos boges bojos. Tots tenim salut mental, boges bojos boges», «La contenció és tortura, la contenció no és la solució», «Badum, badum, badum, badum badero, que se entere Barcelona la Locura es lo que mola», etc.

Amb el ritme del col·lectiu de percussió Explosió Rítmica i amb moltes pancartes amb missatges denúncia, vam començar la manifestació. Vam ballar i cridar les consignes pels carrers de la Barceloneta, sota la mirada dels vianants que no dubtaven apropar-se a preguntar de quina manifestació i reivindicació es tractava.

A l’arribada al punt final: el Parc de la Barceloneta, els músics, que encara feien proves de so, ens van donar una benvinguda espectacular i les persones que portaven les pancartes van improvisar un ball abans de deixar-les simbòlicament a terra davant de l’escenari.

Darrere d’aquesta il·lusionant arribada, destaquem l’especial i emotiva lectura del Manifest per part de les companyes activistes i molt dignes representants del moviment: l’Andrea Quintana en català, acompanyada de Nayeli Pascual (intèrpret de la llengua de signes), i Níobe Portero en castellà: manifest que recull totes les demandes que el col·lectiu fa anys que reivindica, així mateix celebrant i reconeixent les lluites guanyades fins ara.

Lectura del manifest en català per l’Andrea Quintana i la Nayeli Pascual (llegua de signes)
Lectura del Manifest en castellà per la Niobe Portero

http://orgullboig.org/portfolio/manifest/

Encara podeu signar el manifest

Per últim, el poeta i showman Dani Orviz, presentador de l’esdeveniment, va realitzar una magistral introducció als dos concerts que vam gaudir: els Taki Sounds i els Bohemios Autorizaos.

Aprofitem per donar les gràcies a totes les persones de la Comissió d’Organització i l’Ajuntament de Barcelona per fer possible aquest dia tan especial, a la Cúpula Music, a la batucada Explosió Rítmica, a Andrea, Nayeli i Niobe per la meravellosa lectura del Manifest, al Kasalet de Terrassa pels materials de les pancartes, i finalment a tota la ciutadania que es va apropar per acompanyar-nos a passejar la nostra bogeria.

Més informació, fotos i vídeos:

WEB: http://orgullboig.org/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/orgullboig/

TWITTER: https://twitter.com/orgullboig

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/orgullboig/

CORREU: orgullboig@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.